de Nieuwe opdrachtgevers

les Nouveaux commanditaires

Honoré δ'O – HemelpOOrt

Opdrachtgevers - Inwoners Sint-Pieterswijk: Inge Brys, Mon Camelbeke, Gilbert Degryse, Tom Deloose, José Deschildre, Jo De Sutter, Kristof Jonckheere, Jef Peeters, Fien Vandenberghe & Els Verlinden.
Bemiddelaar - Christophe De Jaeger
Rijselstraat, Ieper, België, 2015

De inwoners van de St Pieterswijk in Ieper geven de opdracht voor een kunstwerk in hun wijk. Het team bestaat uit verschillende mensen zoals; Mon, Gilbert, Fien, Jef, Tom, Els, Kristof, Jo, Inge, Lutgart, José & Rita. Een team dat bestaat uit kunstenaars, schilders, curatoren, architecten en hotelhouders. We konden het niet beter treffen!

De St Pieterswijk wil een kunstwerk dat nu eens niet over de oorlog gaat. Een kunstwerk dat door de inwoners van de St Pieterswijk wordt gekoesterd, dat ook eens vrolijk kan maken, speels, kleurrijk of zelfs interactief. Een kunstwerk dat mensen verwondering biedt in een aangename omgeving. Geen braaf kunstwerk natuurlijk, maar een kunstwerk waar heel Ieper over zal spreken. En wat de opdrachtgevers betreft, hebben ze geen schrik om te experimenteren met nieuwe technologie. Durf en innovatie zit Ieper in de genen.